Dijital Pazarlama Kanalları Nelerdir?

Günümüzün hızlı tempolu dijital çağında, işletmeler değişen tüketici davranışlarına ve tercihlerine uyum sağlamalıdır. İnternet ve teknoloji, markaların kitleleriyle bağlantı kurma biçiminde devrim yarattı. Dijital pazarlama, müşterilere çevrimiçi ortamda ulaşmak için paha biçilmez bir araç haline geldi. Bu yazıda, şirketlerin görünürlüğü, etkileşimi ve dönüşümleri artırmak için kullanabileceği farklı dijital pazarlama kanalları inceleniyor.


Bir Bakışta Dijital Pazarlama

Dijital pazarlama, elektronik bir cihaz veya internet aracılığıyla yapılan her türlü tanıtım çabasını ifade eder. İşletmeler mevcut ve potansiyel müşterileriyle bağlantı kurmak için arama motorları, sosyal medya platformları, e-posta ve web siteleri gibi dijital kanalları kullanır. İnsanların çoğunun zamanlarını çevrimiçi ortamda geçirdiği ve dolayısıyla markaların onlarla orada, yani web'de buluşmasını gerektiren günümüz iş ortamında dijital pazarlamanın önemi yadsınamaz

Bu makale aracılığıyla çeşitli dijital pazarlama kanalları hakkında kapsamlı bir genel bakış sunmaktır, böylece son derece rekabetçi bir pazarda bile kuruluşunuzun başarısı için bunları yeterince iyi anlayabilirsiniz.


Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Bu uygulama, doğal veya organik olarak sıralamaları iyileştirmeyi amaçlayan site içi ve site dışı belirli değişiklikler yaparak SERP'lerde, yani arama motoru sonuç sayfalarında görünürlüğü artırmaya yardımcı olur. Bu nedenle SEO, Google veya Bing gibi ücretli olmayan kaynaklardan gelen trafiği herhangi bir web sitesine yönlendirdiği ve böylece başarılı dijital pazarlama stratejilerini oluşturan diğer köşe taşları arasında bir köşe taşı haline getirdiği için önemlidir.

Ana Bileşenler

  • Sayfa içi SEO: Tek tek web sayfalarının daha üst sıralarda yer almaları ve daha alakalı trafik kazanmaları için optimize edilmesini içerir; bazı temel taktikler arasında anahtar kelime optimizasyonu, içerik kalitesinin iyileştirilmesi ve dahili bağlantı yer alır.


  • Sayfa dışı SEO: Bu özellik, yüksek etki alanı otoritesine sahip alanlardan sitenize geri dönen geri bağlantılar edinerek sitenizin etrafında otorite oluşturmakla ilgilenir; bunlar başka sitelere spam göndermeden doğal bir şekilde yapılmalıdır, aksi takdirde sizin için yeterince iyi çalışmayacaktır.


  • Teknik SEO: Web sitesinin hız, mobil uyumluluk vb. konularda optimize edilerek modern arama motorlarının teknik gereksinimlerini karşılamasını ve ayrıca kolayca taranabilir olmasını sağlar.

Siteniz için SEO yapmanın birçok faydası vardır; bunlar arasında zaman içinde artan organik trafiğin yanı sıra diğerlerinin yanı sıra artan güvenilirlik de yer alabilir. İşletmeler arama sonuçları sayfalarında (SERP'ler) daha üst sıralarda yer aldıklarında, ürünlerini veya hizmetlerini aktif olarak arayan daha fazla ziyaretçi çekerler, bu da bu stratejiyi bu kadar etkili kılan şeydir.


Tıklama Başına Ödeme Reklamcılığı (PPC)

PPC nedir?

Tıklama başına ödeme, web sitelerine trafik çekmek için kullanılan ve reklam tıklandığında reklamverenin yayıncıya ödeme yaptığı bir internet reklamcılığı modelidir. Başka bir deyişle, arama motorları veya sosyal medya platformları vb. aracılığıyla organik olarak kazanmaya çalışmak yerine sitenize ziyaret satın almanın bir yoludur. PPC'nin en yaygın şekli, sattığınız/yaptığınız şeyle ilgili anahtar kelimelere teklif vermeyi içerir, böylece birisi bu terimleri Google/Bing/Yahoo'ya vb. yazdığında, üst yan çubukta veya alt ana sayfada sponsorlu bağlantılar görür - bu reklamlar, YouTube videoları gibi çeşitli ağlarda da, orada yapılan alakalı kullanıcı aramalarına dayalı olarak görünebilir.

Önde Gelen PPC Platformları

  • Google Reklamları: Bu platform, işletmelerin reklamlarını Google arama motorunda ve dünyanın dört bir yanındaki geniş iş ortağı siteleri ağında göstermelerine olanak tanır ve böylece her gün bu hizmeti kullanan ve sunduğunuza benzer ürünler / hizmetler arayan milyarlarca kişiye ulaşır!


  • Bing Reklamları: Bing, çevrimiçi arama söz konusu olduğunda Microsoft'un Google eşdeğeridir, ancak rakibinin aksine, Android cihazların Chrome tarayıcısıyla önceden yüklenmiş olarak gelmesi ve Mozilla Firefox vb. gibi başka bir tarayıcıyı tercih etmek yerine varsayılan ayar olarak onu kullanması nedeniyle küresel olarak daha fazla kullanıcıya sahiptir; ancak yine de, ABD / İngiltere / AB vb. ile karşılaştırıldığında oldukça yaygın olmasa da kullanımın güçlü kaldığı farklı bölgelerden gelen milyonlarca aylık aktif ziyaretçi vardır.


  • Sosyal Medya Reklamları: Facebook, Instagram ve LinkedIn, işletmelere PPC reklam seçenekleri sunan ve böylece kullanıcıları demografik özelliklerine, ilgi alanlarına ve hatta davranışlarına göre hedeflemelerine olanak tanıyan bazı popüler sosyal medya platformlarıdır.


PPC'nin en büyük avantajı anında görünürlük sağlamasıdır. Şirketler, kampanyaları yayına girer girmez arama sonuçlarının veya sosyal medya akışlarının en üstünde görünebilir. Bir diğer avantajı ise hedefli erişimdir; bu, işletmelerin belirli demografik özelliklere veya coğrafi konumlara odaklanabileceği anlamına gelir. Son olarak, maliyet kontrolü - bütçelerin ayarlanması ve maksimum yatırım getirisi için tekliflerin ayarlanması.


İçerik Pazarlaması

Tanım ve Kapsam

İçerik pazarlaması, belirli bir kitlenin ilgisini çekmek ve ilgisini çekmek amacıyla değerli, alakalı içerik oluşturmak ve dağıtmak anlamına gelir. Bir markayı açıkça tanıtmaması, tüketicilerin sorunları çözmesini veya bilinçli kararlar almasını sağlayan yararlı bilgiler sağlamaya odaklanması açısından geleneksel reklamcılıktan farklıdır.

İçerik Türleri

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok içerik pazarlama türü vardır:

  • Blog gönderileri: Hedef kitlenin karşılaştığı ortak soruları veya zorlukları ele alan bilgilendirici makaleler.
  • Videolar: Karmaşık kavramları açıklayabilen, ürünleri sergileyebilen veya hikayeler anlatabilen ilgi çekici görsel içerikler.
  • İnfografikler: Veri veya bilgilerin anlaşılması ve paylaşılması kolay görsel temsilleri.
  • Beyaz Bültenler ve E-Kitaplar: Değerli içgörüler veya çözümler sunan derinlemesine raporlar veya kılavuzlar.
  • Vaka Çalışmaları: İşletmenin ürünlerinin/hizmetlerinin müşterilerin hedeflerine ulaşmalarına nasıl yardımcı olduğunu gösteren gerçek dünya örnekleri.


İçerik pazarlaması otorite kurmayı, etkileşimi artırmayı, potansiyel müşterileri beslemeyi vb. amaçlar; değerli içeriğin tutarlı bir şekilde sağlanmasıyla işletmeler kitleleriyle güven oluşturabilir ve böylece SEO sıralamalarını iyileştirerek nihayetinde artan trafik ve dönüşümlere yol açabilir.


Sosyal Medya Pazarlaması

Sosyal medya pazarlaması, Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformlarında içeriğin tanıtılmasını ve kullanıcılarla etkileşim kurulmasını içerir. Bu sitelerdeki milyarlarca kullanıcıyla sosyal medya, markaların hedef pazarlarıyla doğrudan bağlantı kurmaları için benzeri görülmemiş bir fırsat sunar.

Başlıca Platformlar

  • Facebook: Diğer kullanımların yanı sıra belirli ilgi alanları etrafında topluluklar oluşturarak farklı içerik türlerini paylaşmak için çok yönlü bir platform
  • Instagram: Şirketlerin hikayelerini daha iyi anlatmak için resim videoları metin açıklamaları vb. görsel öğeleri kullanabilecekleri iyi bir site
  • X:  Belirli sayıda karakterle sınırlı tweetler aracılığıyla takipçilerle tekrar tekrar etkileşime girmeye izin veren bu platform, sohbet oluşturmak için de iyidir.
  • LinkedIn: Profesyoneller arasında paylaşılan düşünce liderliği gönderilerinin yanı sıra B2B pazarlamanın yapılabileceği profesyonel bir ağ.
  • TikTok: Kısa formlu video içeriğini tercih eden genç kitleler arasında popüler olan ve en hızlı büyüyen platformdur.


Etkili Stratejiler

  • İçerik Planlama ve Çizelgeleme: Kitlede yankı uyandıran içeriklerin düzenli olarak yayınlanması.
  • Topluluk Katılımı: Yorumlara, mesajlara yanıt vermek ve konuşmalara katılmak.
  • Ücretli Sosyal Reklamcılık: Belirli demografileri hedeflemek ve dönüşümleri artırmak için platformun reklam araçlarını kullanmak.


Sosyal medya pazarlaması iyidir çünkü insanlar arasında bilinirliği artırır, topluluk katılımını teşvik eder, bu da daha fazla satış veya sitede trafik vb. sağlayabilir; Başka bir şey de, işletmelerin kullanıcı tarafından oluşturulan içerik aracılığıyla müşterilerle ilişki kurma fırsatı sunması ve böylece marka özgünlüğünü artırmasıdır.

E-posta Pazarlama

E-posta Pazarlaması Nedir?

E-posta pazarlaması, bir grup aboneye e-posta yoluyla hedefli mesajlar göndermeyi içerir. Müşterilere doğrudan gelen kutularında ulaşma kabiliyeti nedeniyle en etkili dijital pazarlama kanallarından biri olmaya devam etmektedir.

E-posta Kampanyası Türleri

Haber Bültenleri: Bunlar, ilgili şirketlerin sundukları veya yaptıkları farklı şeyler hakkında haberler, ipuçları vb. içeren sık sık gönderilen düzenli güncellemelerdir.

Promosyon E-postaları: İndirimler, tatil özel günleri vb. gibi promosyonlara dahil olan kuruluşlar tarafından sunulan belirli ürün hizmetlerini özellikle tanıtmak için tasarlanmıştır.

Damla Kampanyaları: Bunlar, potansiyel müşterileri beslemek veya dönüşüm gerçekleşene kadar satış hunisi boyunca onlara rehberlik etmek için tasarlanmış zaman içinde gönderilen otomatik e-posta serileridir; burada, amaçlanan hedeflere ulaşmak için alınan geçmiş eylemlere dayalı olarak ilgili takip bilgilerini almaya devam ederler.

Kişiselleştirme: Kişiselleştirme, başarılı e-posta pazarlamasının en önemli yönlerinden biridir. Bu, alıcının adlarını, geçmiş alışverişlerini veya bir mesajı tek bir kişi için daha uygun hale getirebilecek diğer verileri kullanmayı ifade eder.

Otomasyon: Bu, potansiyel müşteri yetiştirme veya alıcı(lar) tarafından gerçekleştirilen belirli eylemleri takip etme gibi farklı tetikleyicilere dayalı olarak gönderilecek otomatik dizilerin ayarlanmasını içerir.


E-postalar, işletmeler ve hedef kitleleri arasında doğrudan iletişim kanalları sağlar ve bu da daha yüksek yatırım getirisi (ROI) ile sonuçlanır. Potansiyel müşterileri beslemeye yardımcı olur; müşterileri elde tutmanın yanı sıra ürünleri tanıtmaya da yardımcı olur, çünkü insanlar tanıdıkları ve güvendikleri kişilerden satın alma eğilimindedir.

Affiliate Pazarlama

İşletmelerin, satış ortaklarının pazarlama çabaları aracılığıyla trafik veya satış sağladıkları için satış ortaklarını (iş ortaklarını) ödüllendirdiği performansa dayalı bir pazarlama stratejisidir.

Nasıl çalışır?

Bir tüccar, ürünlerini/hizmetlerini kendisine ait web sitelerinde, bloglarda veya sosyal medya platformlarında tanıtan yayıncılarla ortaklık kurabilir. Bu yayıncılar, bir kişi yayıncının sayfasına yerleştirilen bir satış ortaklığı bağlantısı aracılığıyla satıcının sitesini ziyaret ettikten sonra bir şey satın aldığında komisyon kazanır.

Popüler Platformlar

Yaygın olarak kullanılan bazı platformlar şunlardır:

  • Amazon Gelir Ortaklığı Programı: Ortakların Amazon üzerinden satılan ürünleri tanıtarak komisyon kazanmalarını sağlayan en büyük ortaklık programlarından biri.
  • ShareASale Ağı: Moda endüstrisinden elektronik aletlere kadar çeşitli sektörlerde reklamverenleri yayıncılarla buluşturan bir satış ortaklığı ağı.
  • Commission Junction: CJ Affiliate (Eski adıyla Commission Junction), dünya çapında birden fazla ülkeye yayılan ağında satış ortaklarının milyonlarca ürün ve hizmete erişimini sağlayan lider bir küresel satış ortaklığı çözümleri sağlayıcısıdır.

Görüntülü Reklamcılık

Görüntülü Reklamcılık Nedir?

Görüntülü reklamcılık, bir ürün veya hizmeti tanıtmak amacıyla web sitelerine, uygulamalara veya sosyal medya platformlarına görsel reklamların (banner reklamlar, pop-up'lar vb.) yerleştirilmesini ifade eder. Bu reklamlar kullanıcı demografisine, ilgi alanlarına veya davranışlarına göre hedeflenebilir.

Görüntülü Reklam Türleri

  • Banner Reklamlar: Web sayfalarının üstünde veya yanlarında görünen dikdörtgen reklamlar.
  • Pop-up'lar: Geçerli sayfanın üstünde yeni bir pencerede veya katmanda görünen reklamlar.
  • Geçiş reklamları: İçerik sayfaları arasında görünen tam ekran reklamlar.
  • Zengin Medya: Video, ses veya diğer unsurları içerebilen etkileşimli reklamlar.

Etkili Stratejiler

  • Yeniden hedefleme: Daha önce web sitesini ziyaret etmiş veya markayla etkileşime geçmiş kullanıcılara reklam sunma.
  • Programatik Reklamcılık: Veriye dayalı içgörülere dayanarak gerçek zamanlı olarak reklam satın almak ve yerleştirmek için otomatik sistemlerin kullanılması.

Görüntülü reklamcılık geniş erişim ve görsel çekicilik seçenekleri sunar, bu da marka bilinirliği kampanyaları için iyidir, çünkü potansiyel alıcılar sitenizden ayrıldıktan çok sonra bile yeniden hedefleme çabaları yoluyla markanızı hatırlatmaya devam eder.

Mobil Pazarlama

Mobil pazarlama, kullanıcılara akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlarından ulaşmayı ve onların ilgisini çekmeyi amaçlar; bu da dünyanın her yerindeki insanların bu cihazlara olan bağımlılığının arttığı düşünüldüğünde işletmeler için önemli bir kanal haline gelmiştir.

Mobil Pazarlama Stratejileri

SMS Pazarlama: Promosyon veya işlem mesajlarının doğrudan kullanıcıların cep telefonlarına gönderilmesi.

Mobil Uygulamalar: Kullanıcıların ilgisini çekmek ve özel içerik/hizmetler sunmak için özel uygulamalar oluşturmak.

Mobil Optimize Edilmiş Web Siteleri: Web sitelerinin tamamen duyarlı olduğundan ve telefonlar ve tabletler gibi taşınabilir donanımlar aracılığıyla erişilirken farklı ekran boyutlarında sorunsuz bir deneyim sağladığından emin olmak.

Anlık Bildirimler: Doğrudan uygulamanızı yükleyen kişilere uyarılar / güncellemeler göndermek.

Mobil pazarlama söz konusu olduğunda etkileşim oranları yüksektir çünkü çoğu kişi cihazlarını gün boyunca yanında taşır. Kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimlerine olanak tanır ve hedeflenen mesajlaşma yoluyla dönüşümlerin yanı sıra önemli ölçüde trafik sağlayabilir.

Çevrimiçi Halkla İlişkiler (PR)

Online Halkla İlişkiler Nedir?

Online halkla ilişkiler, bir markanın itibarını ve kamuoyu, medya ve diğer paydaşlarla olan ilişkilerini dijital kanallar aracılığıyla yönetmeyi içerir. Bu, diğerlerinin yanı sıra basın kapsamını, basın bültenlerini ve influencer erişimini içerir.

Anahtar Faaliyetler

Basın Bültenleri: Medyaya gönderilen ve önemli haberleri veya etkinlikleri duyuran resmi açıklamalar.

Medya Desteği: Hikayenizi/markanızı haberleştirmekle ilgilenmelerini sağlamak için gazeteciler ve medya kuruluşlarıyla ilişkiler kurmak.

Çevrimiçi Yorumları Yönetme: Şirketinizin imajını veya itibar yönetimi çabalarını bozmaması için inceleme sitelerindeki müşteri geri bildirimlerine yanıt vermek.

Kriz Yönetimi: İş yerlerinde çıkan yangınlar vb. nedenlerle ortaya çıkabilecek kurumunuz/işletmeniz hakkındaki olumsuz tanıtımın çevrimiçi olarak ele alınması.

Online PR, markaların uzun vadeli başarıları için kilit öneme sahip olan olumlu imajların yaratılmasına yardımcı olur. Farklı platformlar tarafından konuşularak görünürlüğü artırır ve böylece bir şirket ile hedef kitlesi / kitleleri arasındaki güvenilirliği / güvenilirliği artırır.

Dönüşüm Oranı Optimizasyonu (CRO)

Dönüşüm oranı optimizasyonu, satın alma, haber bültenlerine kaydolma gibi istenen eylemleri gerçekleştiren ziyaretçilerin yüzdesini artırmak için bir web sitesini veya açılış sayfasını iyileştirme sürecini ifade eder. CRO Teknikleri

  • A/B Testi: Bir web sayfasının/elemanının iki versiyonunu birbiriyle karşılaştırarak hangisinin diğerinden daha iyi performans gösterdiğini bulmak.
  • Kullanıcı Geri Bildirimi: Bir arayüz tasarımında nelerin daha iyi yapılabileceğini düşündükleri hakkında kullanıcıların kendilerinden içgörü toplamak ve böylece sorunlu noktaları / ayarlanması gereken alanları belirlemek.
  • Analitik: Boogle Analytics gibi veri analizi araçlarını kullanarak kullanıcıların sitenizdeki belirli sayfaları nasıl ziyaret ettiklerini anlamak ve böylece dönüşüm oranları optimizasyonu çabaları açısından tam olarak nerede boşluklar olduğunu belirlemek. İnsanların sitenizdeki belirli sayfaları ziyaret ettiklerinde nasıl davrandıklarını anlamak için Google Analytics gibi veri analizi araçlarını kullanmak ve böylece dönüşüm oranları optimizasyonu çabaları açısından tam olarak nerede boşluklar olduğunu belirlemek.
  • UX Tasarımı - Bu, her ziyaretçinin web sayfalarınızdaki deneyiminin sorunsuz ve keyifli olmasını sağlamak ve böylece dönüşümlerini kolaylaştırmak anlamına gelir.


CRO, web sitesi verimliliğini artırmak için tüm varlıklarından yararlandığı için işletmeler için güçlü bir araçtır. Bunu, aynı miktarda trafikle daha iyi kullanıcı deneyimi ve daha fazla gelir sağlayan dönüşüm oranlarını artırarak yapar.


Dijital Pazarlama Kanalları Üzerine Bir Özet

Bu yazıda SEO, PPC, İçerik Pazarlama, Sosyal Medya Pazarlama, E-posta Pazarlama, Affiliate Marketing, Influencer Marketing, Video Reklam Hizmetleri, Görüntülü Reklam Şirketi, Mobil pazarlama ajansı, Online PR şirketi ve CRO gibi farklı dijital pazarlama kanalları ele alınmıştır. Her kanal, kapsamlı bir dijital pazarlama planına önemli ölçüde katkıda bulunan benzersiz avantajlara sahiptir.

Doğru Karışımı Seçmek

İşletmeniz için dijital reklamcılık yöntemlerinin doğru kombinasyonunu seçerken; bunlarla ne elde etmek istediğinizi, kimi hedeflemeleri gerektiğini ve SEO içerik oluşturma vb. gibi halihazırda kullanılan diğer stratejilerin yanı sıra bunların etkili bir şekilde çalışması için ne kadar para veya zamana ihtiyaç duyulacağını göz önünde bulundurun. Bu, her kanalın güçlü yönlerini bilerek başarılabilir, böylece işletmeler bir yandan istenen sonuçları elde ederken diğer yandan kapsama alanlarını en üst düzeye çıkarmak üzere tasarlanmış özel yaklaşımlar geliştirebilir.

Bir işletmenin günümüzün rekabetçi ortamında başarılı olabilmesi için çevrimiçi tanıtıma yönelik entegre bir yaklaşıma ihtiyacı vardır. Bu nedenle işletmeler, sosyal medya yönetim yazılımı gibi daha geniş kitlelerle etkileşim kurmalarını sağlayacak ve böylece zaman içinde sürdürülebilir büyümeyi teşvik edecek çeşitli araçları benimsemelidir.

Markanıza özel etkili bir dijital pazarlama stratejisi oluşturmak için RekClick Dijital Pazarlama Ajansı'na başvurabilir veya Dijital Pazarlama Blogumuzda daha fazla bilgi bulabilirsiniz.